• Golfpark De Hildenberg Logo

Clubhandicap 54 (EGA)

Het behalen van Clubhandicap 54 (het vroegere GVB) bestaat in principe uit twee onderdelen; theorie en praktijk.

Wanneer onze golfprofessionals Sjoerd Pol of Paul Karremans na een les- en oefenperiode van mening zijn dat de golfstarter voldoende ervaring en geoefend heeft op het Oefencircuit (Par 3 holes), geeft hij de baan/club het advies om de golfstarter Baanpermissie te verlenen. 

Baanpermissie wil zeggen dat de golfer op de 'grote baan' kan spelen, onder begeleiding van een ervaren clublid. Alvorens deze baanpermissie wordt afgegeven, dient de speler te slagen voor het golfregel-examen. Aan de hand van het boek "Golfregels voor de startende golfer" en/of via de website NGFgolfregelexamens.nl kan men zich voorbereiden op dit examen. In het golfregelexamen zijn etiquettevragen (zorg voor de baan, veiligheid en de doorstroming) een belangrijk onderdeel. Het golfregelexamen bestaat uit 30 vragen en hiervan moeten er minimaal 23 goed beantwoord worden. De vragen zijn onderverdeeld in 10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 Stablefordvraag. 

Voor het afleggen van dit theorie-examen op Golfpark de Hildenberg, kunt u zich aanmelden bij de receptie van de golfbaan via  of 06-57848818. 

Om de Baanpermissie vervolgens bij de golfbond NGF te kunnen registreren, moet u natuurlijk wel lid worden van de club. Voor leden van de golfclub is het examen gratis. En daarna is het spelen geblazen. Veel rondes lopen met een mentor (vraag hiernaar bij de receptie!), oefenen en vervolglessen nemen. Hou de scores per ronde eventueel bij en laat ze controleren door de mentor. Wanneer u speelrecht heeft afgenomen, bent u geen greenfee verschuldigd voor een golfronde. 

Wilt u daarna ter afronding het Clubhandicap 54 (EGA) behalen, dan loopt u een zogenaamde Qualifying scorekaart met een marker en/of mentor. U dient dan minimaal 18 Stablefordpunten te hebben behaald. Deze kaart levert u in bij de golfclub of via de app Golf.nl

Agenda

Geen evenementen

Actuele baanstatus

 • Repareer uw pitchmarks en divots!
  Winterregel 'plaatsen' van toepassing: lees hier
  Speciale regel op hole 6! Lees hier

  Baan

   Open

  Qualifying

   Ja

  Greens

   Zomer

  Buggy's

   Ja

  Pinpos. *Klik op letter voor overzicht greens

   D

                                                                                                                                                                                                             

Golfpark
De Hildenberg

Contactgegevens

Reserveren

Het weer

Copyright © 2019 Golfbaan Appelscha B.V. Alle rechten voorbehouden.
// Widget

Reserveren speeltijd