Competitie

NGF Competitie

Bijgaand vindt u hier meer informatie betreffende de NGF Competitie 2022. De indeling en speeldata zijn hier te vinden. 

 

Algemene informatie

Als clublid met speelrecht op de Hildenberg, kunt u deelnemen aan diverse soorten competities. Zo kunt u deelnemen aan de landelijke NGF competitie of bijvoorbeeld een regiocompetite. Hieronder leest u er meer over.

NGF Competitie Hildenberg

In Nederland doen elk jaar ongeveer 17.500 golfers mee aan de NGF Competitie. Wat houdt dit nu precies in?

 • Je speelt competitie voor een club, dus je moet lid zijn van een golfclub. In dit geval dus de Hildenberg.
 • Om competitie te mogen spelen moet je een handicap van maximaal 36,0 hebben.
 • Een team bestaat uit zes spelers. Een team in de reguliere NGF Competitie bestaat uit zes clubgenoten. Elk team heeft een captain. De club bepaalt wie er in de teams komen maar sommige clubs (ook de Hildenberg) staan toe dat groepjes vrienden een eigen team vormen. Op elke speeldag komen er zes spelers in actie. Maar een club selecteert meestal zeven of acht spelers om elke competitiedag zes personen paraat te hebben.
 • De teamcaptain maakt met de captains van de andere clubs afspraken met betrekking tot ‘voorspelen’, de horeca, reserveren van buggy’s etc.
 • Naast de teamcaptains heeft elke club een competitie coördinator. Bij onze club is dat de heer Rino Tetteroo. Hij geeft alle informatie van de afzonderlijke teams door aan de NGF en zorgt voor de verdere coördinatie.
 • Er zijn 5 speeldagen, waarvan je dus 4 dagen speelt en 1 dag als gastheer of gastvrouw de wedstrijd voor de overige teams organiseert op je eigen baan.
 • De matchplay competitie tussen clubteams begint elk jaar eind maart of begin april en duurt tot begin mei. De competitie is ingedeeld in drie categorieën (18, 27 of 36 holes) en verschillende klassen. In elke categorie spelen de poulewinnaars om het landskampioenschap. 
 • 36, 27 of 18 holes

Alle clubs kunnen zelf bepalen hoeveel teams ze willen inschrijven voor de NGF Competitie en voor welke competitie. De hoofdkeuzes zijn:

 • 36 holes (foursomes en singles matchplay) 
 • 27 holes (greens omes en singles matchplay) 
 • 18 holes (singles en greensomes matchplay) 

De meeste competitieteams spelen op zondag, maar de teams in de hoofdklasse spelen op zaterdag. De senioren dames spelen op donderdag en de senioren heren op vrijdag. De Dames Dinsdag competitie wordt op dinsdagen gehouden.

 

Teamcaptains 2022

Team holes poule naam captain tel.nr
         
Heren 1 27 H292 Tom van der Werff 683632432
zondag 5e klasse      
         
heren sen. 1 27 P51 Rino Tetteroo 649207872
vrijdag      
         
Heren sen. 2 18 P235 Ben Smit 636533352
vrijdag      
         
Dames sen.1 18 M203 Marise Dekker 681472026
donderdag    

 

Voorjaarscompetitie

De agenda, poule-indeling en (individuele) uitslagen zijn te vinden op golf.nl/ngfcompetitie

In september worden de speeldata voor de competitiewedstrijden bekendgemaakt. Vervolgens schrijven de clubs half oktober een aantal teams in. De indeling van de poules wordt meestal bekendgemaakt in de eerste week van december. De clubs moeten half maart de namen van de teamspelers opgeven. 

Najaarscompetitie

Na een succesvolle introductie in 2014 is er naast de reguliere competitie in het voorjaar ook een Najaarscompetitie. Vier clubteams in een poule spelen wedstrijden in de maanden oktober en november. Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule. Die vier teams spelen op vier zondagen tegen elkaar. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Maar verder zijn er geen eisen: iedereen mag meedoen mits hij/zij een handicap van 40 of lager heeft en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. Er wordt ingedeeld op regio zodat de reistijden beperkt blijven. Lees hier meer.

Jeugdcompetitie

Er is elk jaar ook een 36-holes jeugdcompetitie (op zondag) en een 18-holes jeugdcompetitie (op zondag). Daarnaast is er een C-Clubs Jeugd Par-3 18 Holes competitie (op vrijdag). De jeugdteams spelen normaal gesproken in juni en juli.

Door de coronamaatregelen is de jeugdcompetitie van 2021 uitgesteld naar het najaar. De hoop is dat competities dan weer zijn toegestaan. Vragen over de Jeugdcompetitie: Abe Jan Ter Beek

Andere nationale competities

De iGolf Mix-competitie (voorheen Nobra Golfcompetitie) bestaat sinds 1999. Sinds de oprichting is de competitie uitgegroeid tot een circuit met circa 1000 golfers. Iedereen kan aan de NoBra-competities meedoen, van beginnende golfer tot single handicappers. De wedstrijden worden gespeeld in de periode april t/m oktober, op doordeweekse dagen. 

Het is een competitie waarin mixed teams tegen elkaar strijden. Dat wil zeggen: een team kan bestaan uit alleen mannen, alleen vrouwen of een combinatie hiervan. Iedereen kan zelf een team samenstellen en de groep inschrijven onder een eigen naam. Teams hoeven dus niet clubgebonden te zijn (dat mag wel). Elk team kan kiezen tussen de stableford- of de matchplay-competitie.

Naast de Nobra Golfcompetitie is er bijvoorbeeld ook de iGolf Cup-Wintercompetitie en de iGolf/Nobra Zomercompetitie. Ga naar igolfmix.nl voor meer informatie.

NNS Competitie

De NNS competitie staat voor Noord Nederlandse Seniorencompetitie. Deze NNS competitie wordt in de maanden juli en augustus met drie verschillende poules, volgens het foursome best ball systeem gespeeld. Twee spelers uit een team spelen tegen twee spelers van een ander team. Ieder speelt zijn eigen bal. De laagste (netto) score binnen de flight op elke hole bepaalt welk team de hole heeft gewonnen.

In een poule spelen 7 golfclubs tegen elkaar. De deelnemers zijn senioren (55+) met een exact handicap tussen de 18.5 en 34.0. Spelers met een hcp van 34.0 -36.0 mogen meespelen voor hcp 34.0. De voorkeur gaat uit naar spelers die niet deelnemen aan de NGF competitie. De wedstrijden worden op een woensdag, donderdag of vrijdag gespeeld.

Contactpersoon NNS dames:

Contactpersoon NNS heren:

Voorspeelvoorwaarden

Zie onze hospitality chain

 

Agenda

17 mei 2022 - Damesmiddag 9 holes
13:00 - 14:00
18 mei 2022 - Golf I Mix Competitie 18 holes
09:00 - 15:30
18 mei 2022 - Woensdagavond inloop
15:00 -
19 mei 2022 - Herenmiddag 9 holes
13:00 - 14:00
24 mei 2022 - Damesmiddag 9 holes
13:00 - 14:00
26 mei 2022 - Herenmiddag 9 holes
13:00 - 14:00

Actuele baanstatus

 •  

  Baan Open
  Oefenholes Open

  Driving Range

  Open*
  Qualifying Ja
  Zomer Greens Ja
  Buggy/Scooter Toegestaan
  Pinpositie  C

  * Op maandag 16 mei en dinsdag 17 mei en vrijdag 20 mei is de driving range gesloten ivm werkzaamehden aan het net. 

  Herstel uw pitchmarks en leg plaggen terug!

                                                                                                                                                                                    

Golfpark
De Hildenberg

Contact gegevens & Reserveren

Het weer

Copyright © 2022 Golfbaan Appelscha B.V. Alle rechten voorbehouden.