Clubkampioenschap Stableford 2022

Verslag van de clubkampioen

Clubkampioenschappen Stableford handicap 25+ zondag 10 juli

Ik golf nu bijna 2 jaar en na het oliebollentoernooi waren de clubkampioenschappen mijn 2e wedstrijd. Wel was ik al eens aangeschoven bij de herenmiddag op donderdag en mee geweest naar Heidemeer om te oefenen.
Toch is een wedstrijd altijd wel weer spannend, vooral om niet af te gaan. Op de heenreis in de auto met mijn golfmaatje Jacob Meek spreken we af om in de wedstrijd minder risico’s te nemen door eerder voor een ijzer te kiezen of bij het water er met een tussenslag voor te gaan liggen.

Ik start in de 2e flight met Henri Plantenga. Na alle kwaaltjes en excuses doorgenomen te hebben, zijn we los gegaan. Henri loopt wat wisselvallig rond, maar ik maak weinig fouten en kom uit op 44 slagen en stablefort 22, een bovengemiddeld rondje. Na de eerste ronde, even melden bij de wedstrijdcommissie, allemaal aardige dames die zeiden wat een prachtige score. Toen drong het tot me door, dat er misschien winkansen waren met een mooie 2e ronde. O jee.

Tijdens de 2 rondes maken Henri en ik de meegenomen thermoskan met koffie soldaat en worden we ondertussen al goede golfmaatjes. Op hole 2 gaat het even wat minder, eerste afslag naar links en daarna net niet over het heuveltje heen, daar gaat de ontspanning. Door het mooie weer en goede sfeer met Henri kan ik toch rustig blijven. Henri gaat wat beter golfen en al gezellig pratend, ondertussen volgen we Max Verstappen en Wimbledonfinale ook nog een beetje, het rondje stabiel uit kunnen lopen met resultaat 46 slagen en Stablefort 19.

Op het terras zittend, hoor ik dat ik de winnaar ben. Dit vind ik een leuke bijkomstigheid, maar achteraf is de eeuwige roem meer dan leuk. Door alle golfvrienden gefeliciteerd en omdat mijn vrouw het ook op de familie app zette, is ook daar de eeuwige roem doorgedrongen.

Ik wil de organisatie nogmaals bedanken. Naast een heerlijke middag golfen, leer je bij elk toernooi leuke mensen kennen, Henri dit keer. Daarom doe ik ook graag mee aan een volgend toernooi om weer leuke mensen te ontmoeten.

Tot op de golfbaan?
Wieger Prins

 

Agenda

27 sept 2022 - Damesmiddag 9 holes
13:00 - 14:00
29 sept 2022 - Herenmiddag
13:00 - 14:00
01 okt 2022 - Rabbit wedstrijd
15:30 - 17:00
04 okt 2022 - Damesmiddag 9 holes
13:00 - 14:00
06 okt 2022 - Herenmiddag 9 Holes
13:00 - 14:00

Actuele baanstatus

 •  

  Baan Open
  Oefenholes Open

  Driving Range

  Open
  Qualifying Ja
  Zomer Greens Ja
  Buggy/Scooter Toegestaan
  Pinpositie  D
  Toilet  Open*

  Graag uw aandacht voor kwetsbare jonge heide o.a bij hole 5, afgezet met paaltjes. Dit kwetsbare gebied niet betreden. Bij voorbaat dank!

  *Toegangscode toilet 1321

                                                                                                                                                                                    

Golfpark
De Hildenberg

Contact gegevens & Reserveren

Het weer

Copyright © 2022 Golfbaan Appelscha B.V. Alle rechten voorbehouden.