• Golfpark De Hildenberg Logo
maandag, 05 augustus 2019 09:19

Golf4Daagse Greensome

Golfvierdaagse 2019 dag 3: de Greensome stableford wedstrijd.
Met 36 deelnemers een heel redelijk bezette wedstrijd, ook het weer werkte goed mee.
Of de wedstrijdvorm, die voor menigeen toch onbekend in de oren klonk, daar de reden voor was is niet duidelijk geworden. Wel duidelijk was dat deze wedstrijd na afloop toch heel positief beoordeeld werd.
De weco had het zichzelf aardig moeilijk gemaakt omdat men zich deze keer ook als team kon inschrijven waardoor het, met name vanwege het gebruik van buggy’s, voor ons nog een heel
gepuzzel werd. Vooral ook omdat, al speel je voor het teamresultaat, het toch ook leuk is om “tegen” een team te spelen met ongeveer de zelfde speelsterkte.
Jammer dat één van de deelnemers wegens lichamelijke klachten halverwege de wedstrijd het strijdperk moest verlaten. Zijn partner, die alleen verder moest gaan, werd daarvoor door de weco beloond met een doosje ballen.
De uitslagen:
Bij teamwedstrijden is door de weco bepaald dat er niet gespeeld wordt voor neary, longest en birdies.
Er kon dus alleen gespeeld worden voor de hoofdprijzen.
de 3 e prijs: er waren 3 teams die 37 punten hadden gescoord en die ook bij de regel: aantal stablefordpunten laatste 9 , laatste 6 en laatste 3 nauwelijks ontliepen. zij ontvingen allen een doosje logoballen. Peter Kalsbeek en Paul Baart, Herma en Winold Brouwer en Martin Bergsma en Gezienus de Vries.
de 2 e prijs: met 38 punten het team van vader en zoon van den Berg (de appel valt niet ver van de boom!) Zij ontvingen een fles wijn.
de 1 e prijs: Harrie van Dijke en Ben Smit met 39 punten! (Gelukkig had ik niet zelf, maar één van de andere weco-leden de indeling gemaakt) Zij ontvingen een voucher om op één van de noordelijke banen (de Semslanden of de Compagnie) een rondje te kunnen lopen.
En als winnaars wordt er dan ook wat van je verwacht.
Harrie hield het praatje en ik zal nog in enkele woorden proberen te beschrijven hoe we tot zo’n fantastisch resultaat zijn gekomen.
De eerste holes was ik door alle drukte (herstellen van vergissingen bij het maken van de kaarten, herindeling van spelers op het laatste moment en het regelen van oa de catering in de schuilhut) nog niet op slag en dat betrof dan vooral voor de afslagen. Gelukkig zorgde Harrie ervoor dat zijn ballen op de juiste plek terecht kwamen en eenmaal in het
spel lukte het mij dan weer wel om een knappe 2 e of 4 e bal te slaan. Na een 3-tal holes kwam ook mijn afslag weer op de plek waar ik hem wilde hebben en gingen we als geoliede machine door de baan.
Met uiteindelijk toch nog 1 streep , gecompenseerd door 2 birdies en op een aantal holes 3 punten hebben we, mede dankzij de ondersteuning van het team Geluk, deze prestatie kunnen realiseren.
Ben Smit

Agenda

15 dec 2019 - Winterwedstrijd I
13:00 - 15:00
18 dec 2019 - Kerstwedstrijd dames
10:00 - 11:00
19 dec 2019 - Herenmiddag winterseizoen
13:30 - 14:00
20 dec 2019 - VOS ochtend
10:10 - 10:30

Actuele baanstatus

 • Herstel altijd uw én andere pitchmarks en divots! 
  Tijdelijke regel vanaf 1 november: plaatsen  op de fairway

  Baan

   Open

  Qualifying

   Nee

  Greens

   Zomer

  Buggy's

   Beperkt!

  Pinpos. *Klik op letter voor overzicht greens

   Niet van toepassing

                                                                                                                                                                                                             

Golfpark
De Hildenberg

Contactgegevens

Reserveren

Het weer

Copyright © 2019 Golfbaan Appelscha B.V. Alle rechten voorbehouden.