Tijdelijke regel "Plaatsen" van toepassing

Als de dagen korter en kouder worden en de fairways natter (ondanks de nog steeds droge ondergrond), wordt golf (nog) een stukje lastiger. Daarom mag er van 1 december tot voorlopig 1 maart "geplaatst" worden. Dit komt het spel ten goede. 

Het belangrijkste dat u moet weten over "plaatsen":

'Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler moet de  bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel. "Kort gemaaid gedeelte" betekent elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager."

Ingebedde bal

Als een bal ingebed ligt op het kort gemaaide gedeelte door de baan, dan mag de bal worden gedropt zo dicht mogelijk bij de plek waar de bal lag, maar niet dichter bij de hole. Op onze baan kan ook rough soms erg nat zijn. Daarom stelt de club de regel in dat ook in de rough de ingebedde bal-regel toegepast mag worden. 

Qualifying?

Als de baan qualifying is (als er qualifying condities van kracht zijn), dan kunt u een ronde spelen die meetelt voor uw handicap. Ook in de periode dat er geplaatst mag worden. Kortom: plaatsen en qualifying condities sluiten elkaar niet uit.

Informatie over qualifying condities vindt u op de website van de baan bij de Actuele Baanstatus en/of op het mededelingenbord bij de receptie. 

Pitchmarks

Het zou niet nodig moeten zijn, maar we doen een dringend beroep op alle spelers om op elke green uw pitchmarks te herstellen! We constateren dat het herstellen van pitchmarks veel te weinig gebeurt. Greens zijn kwetsbaar, met name in de winter, de aangerichte schade herstelt niet. Dit blijft zichtbaar in het voorjaar.  

Agenda

08 dec 2022 - Herenmiddag 9 Holes
13:00 - 14:00
11 dec 2022 - Winterwedstrijd 1
13:00 - 15:30
13 dec 2022 - Damesmiddag 9 holes
13:00 - 14:00
15 dec 2022 - Herenmiddag 9 Holes
13:00 - 14:00

Actuele baanstatus

 •  

  Baan Open
  Oefenholes Open

  Driving Range

  Open

  Qualifying Ja

  Zomer Greens

  Ja

  Buggy/Scooter

  Trolley`s

  Ja

  Ja

  Pinpositie N.v.t.
  Toilet  Gesloten

  *Winterregel plaatsen van toepassing.

                                                                                                                                                                                    

Golfpark
De Hildenberg

Contact gegevens & Reserveren

Het weer

Copyright © 2022 Golfbaan Appelscha B.V. Alle rechten voorbehouden.