Egolf4U

Egolf4U

Informatie NGF Voorjaarscompetitie Golfclub de Hildenberg voor gastspelers

De teams van Golfclub de Hildenberg heten u van harte welkom. Bijgaand ontvangt u de informatie voor het spelen van de competitiewedstrijd op Golfclub de Hildenberg.

Voorspelen
De spelers van de bezoekende teams, maximaal 6 spelers per team, kunnen een 18 holes oefenronde lopen voor de prijs van een 9 holes ronde. U kunt een starttijd boeken via onze website ‘boek een startijd’ of per mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speeldag
Op de speeldag worden de teams doorgaans een uur voor de starttijd in het restaurant ontvangen met koffie/thee. Afspraken hierover kunnen de captains in onderling overleg maken. De mogelijkheden voor een eventuele lunch/lunchpakket en/of diner na afloop van de wedstrijd kunnen ook in onderling overleg tussen de captains worden vastgesteld. Heeft u andere wensen of dieetwensen laat het ons dan weten. Op de speeldag zullen oefenballen voor de spelers beschikbaar worden gesteld. 

Handicart
In een aantal poules is het toegestaan gebruik te maken van een handicart a €4,50 p.p. voor de pas-houders van de Stichting Handicart. Niet-pashouders betalen €25,-. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken dan is het advies de handicart tijdig bij de receptie te reserveren. 

Handicaptabellen en baanoverzicht
De dames- en herenhandicaptabellen en de scorekaarten incl pinpositie zijn te vinden onder baanoverzicht.

 --------------------------------------------------

Algemene informatie voor clubleden Golfclub de Hildenberg
Als clublid met volledig lidmaatschap op de Hildenberg, kunt u deelnemen aan diverse soorten competities. Zo kunt u deelnemen aan de landelijke NGF competitie of bijvoorbeeld een regiocompetite.

Voorjaarscompetitie
De agenda, poule-indeling en (individuele) uitslagen zijn hier te vinden.
In september worden de speeldata voor de competitiewedstrijden bekendgemaakt. Vervolgens schrijven de clubs half oktober een aantal teams in. De indeling van de poules wordt meestal bekendgemaakt in de eerste week van december. De clubs moeten half maart de namen van de teamspelers opgeven. 

Najaarscompetitie
Vier clubteams in een poule spelen wedstrijden in de maanden oktober en november. Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule. Die vier teams spelen op vier zondagen tegen elkaar. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Maar verder zijn er geen eisen: iedereen mag meedoen mits hij/zij een handicap van 40 of lager heeft en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. Er wordt ingedeeld op regio zodat de reistijden beperkt blijven. De regelementen en data zijn hier te vinden.

NNS Competitie
De NNS competitie staat voor Noord Nederlandse Seniorencompetitie. Deze NNS competitie wordt in de maanden juli en augustus met drie verschillende poules, volgens het foursome best ball systeem gespeeld. Twee spelers uit een team spelen tegen twee spelers van een ander team. Ieder speelt zijn eigen bal. De laagste (netto) score binnen de flight op elke hole bepaalt welk team de hole heeft gewonnen.
In een poule spelen 7 golfclubs tegen elkaar. De deelnemers zijn senioren (55+) met een exact handicap tussen de 18.5 en 34.0. Spelers met een hcp van 34.0 -36.0 mogen meespelen voor hcp 34.0. De voorkeur gaat uit naar spelers die niet deelnemen aan de NGF competitie. De wedstrijden worden op een woensdag, donderdag of vrijdag gespeeld.
Contactpersoon NNS heren: Ben Smit

Regiocompetitie
De dames regiocompetitie is bedoeld om dames vanaf handicap 20 tot handicap 54 competitie-ervaring op te laten doen. Er wordt gespeeld met 4 golfteams uit de regio over vier wedstrijden, waarbij ook op de eigen baan gespeeld wordt. Een team bestaat iedere wedstrijd uit 3 x 2 dames, de indeling is op handicap. De eerste 9 holes wordt matchplay met handicap verrekening gespeeld en de tweede 9 holes greensome zonder handicap verrekening.
Deze competitie start half maart en gaat vooraf aan de NGF voorjaarscompetitie.
Contactpersoon: Marianne Hulsbergen

Voorspeelvoorwaarden
Zie onze hospitality chain